Thursday, March 31, 2011

House of Pain na Exit-u u Novom Sad-u


Na glavnoj bini Exit festivala opasno se zakuvalo jer su nastup na Exitu potvrdili i hip-hop Amerikanci irskih korena, House of Pain!
Članovi benda House of Pain, Everlast i Danny Boy, odlučili su da se ponovo okupe da bi sa fanovima proslavili svoju dvadesetu godišnjicu i dolaze da dignu na noge i Novi Sad! Skoro je neverovatno da je najveći hit američkih hip-hopera ponosnih na svoje irsko poreklo, "Jump Around" izašao još davne 1991. Istoimeni album House of Pain, izdat te godine, u potpunosti je promenio istoriju hip-hopa i dostigao multiplatinasti tiraž, a „himna“ Jump Around dostigla treće mesto u SAD i osmo u Velikoj Britaniji. Pet godina kasnije članovi benda se rastaju posvećujući se samostalnim karijerama. Everlast započinje muzičku solo karijeru koja uključuje trostruki platinasti album, dominaciju na top listama i osvojenog Gremija, dok se Danny Boy posvetio vođenju uspešne kompanije koja se bavi umetnošću. U novoj dekadi članovi House of Pain su spremni da obraduju turnejom obožavaoce širom sveta i rečima Everlasta: „Prošlo je dvadeset godina i jako smo uzbuđeni zbog zajedničke turneje. Svaki koncert će biti kao rođendan...biće ludo!“

House of Pain dolaze da osvoje nove generacije neposlušnih tinejdžera i da im pokažu koliko sirov i prljav njihov hip-hop može da bude i da dokažu da njihovu muziku mogu da prepoznaju svi. Svako će, bez obzira godine, rasu, religiju ili muzički ukus – početi da skače!
Izvor www.exitfest.org

No comments:

Post a Comment