Wednesday, April 20, 2011

Kelly Rowland se vraća svojim R&B korenima na novom albumu.


Rico Love je stari saradnik Kelly Rowland i govori o njenom novom albumu. Rico je komponovao dance hit 2010. godine “Commander” za bivšu članicu grupe Destiny’s Child kao i sadašnji hit u produkciji Jim Jonsin-a “Motivation,” prvi singl sa njenog nadolazećeg albuma. Album će izaći ovog leta. Kelly je u poseldnje vreme imala par izleta u Dance i House muziku i stari fanovi su bili malo zbunjeni ali neka druga publika širom sveta je prihvatila pesme i Kelly se tim potezom afirmisala i kod tih ljudi.
Rico kaže da je iskomponovao oko 10. do 12. novih pesama za njen album i da se Kelly vraća svojoj prvoj ljubavi R&B zvuku.

Singl "Commander" gledajući globalno u svetu je bio No. 1 dance pesma kao i No. 1 u radio programima, širom sveta veliki broj DJ-a su je uvrstili u setove ali pesma oficijalno nije izašla u Americi. Moje mišljenje je da "Motivation" zapravo pogadja njenu pravu publiku. Pesma je je soul, u isto vreme i sexy. Sa gledišta strane njenih fanova mnogo bolje oslikava emotivnu i senzualnu Kelly.

Fanovi mogu očekivati da čuju mnogo toga na albumu. Elemente ozbiljnih kao i nestašnih numera na njenom trećem solo projektu. Kelly će nastaviti vožnju R&B puta koji je započet sa Beyoncé i Michelle Williams, ali će takodje da napravi skretanje sa puta što se dance muzike tiče.
“Ja mislim da je dobro isprobavati više stilova,” kaže Rico. “Samo želim da Vas uverim da nema nedoumica i pitanja šta bi trebalo u budućnosti da radimo”. Biti umetnik je ono sa čime se radjate i život vas kasnije vodi u razne stvari i počinjete uživati u različitim delovima vašeg života, i nekad vam se vrate sećanja i pamćenje na svoje korene i šta ste sve uradili u životu i karijeri. Kroz svo to putovanje vas vodi muzika nekada ste počeli jedno a završićete potpuno drugo, mislim da budućnost naginje ka urban rhythmic strani.

Dok se konačna lista pesama još uvek uredjuje Rico je ubedjen da “Love Is the Greatest,” soulful numera koju je napisao biti izdvojena. Pesma je drugačija od ostalih i ima reggae vibe.


“To sam uradio sa Salaam Remi,” dodaje Rico. “Osećaj je jako dobar, pesma potpuno ističe Kelly-in vokal. Mnogo sam ponosan na njene usnimljene vokale, časti mi je raditi u studiju sa umetnicima i izvlačiti njihove maksimume u kreativnosti. Ja umetnike sa kojima radim posmatram kao instrumente. Tako kada stvaram melodije i ideje koje mi dolaze na um, moram biti siguran da će iste odgovarati izvodjaču i da ću uspeti da ih animiram da dostignu nivo da veruju u to što pevaju. Svaki put kad čujete da Kelly peva neku pesmu morate imati utisak da je baš ona napisala to je umetnost interpretacije.

Georgette Cline

No comments:

Post a Comment