Thursday, February 10, 2011

Struka i Lud uživo na Buzzin'-u u klubu Plastic

U sredu, 16. februara, u beogradskom klubu Plastic, nastupiće Struka i Lud. Buzzin' u svom 18-om izdanju ugostiće popularne repere. Ulaz je slobodan!

Ognjen Kostić Struka, rođen u Beogradu 1983. godine, jedan je od pionira novog talasa srpskog hip hopa. Svoju karijeru je započeo 2000. godine i od tada je objavio 5 studijskih albuma. Njegov debi album „Ipak se obrće“ u izdanju Bassivity music-a, bio je jedno od najprodavanijih izdanja te godine, odmah iza Zdravka Čolića i Vlade Georgijeva, ali ispred Đorđa Balaševića i drugih velikih imena srpske muzike. Tri godine nakon toga otvara sopstvenu izdavačku kuću Grupna terapija, za koju izdaje svoj drugi album „Muzika iz podruma“, koji dobija odlične kritike. Sledeće godine je usledio mixtape „Ko te šalje?!“, a odmah zatim i kolaboracijski albumi „Jbn belci“ sa Dadom i „Monopol“ sa Lud-om. Zajedno sa ostalim članovima Grupne terapije, imao je mnogobrojne nastupe po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj, kao i dva nastupa na Exit festivalu. Sa još nekoliko svojih kolega otvorio je nastupom veliki koncert 50 cent-a u Beogradskoj areni 2006. godine. Godinu 2010, obeležio je izlazak njegovog oproštajnog albuma „Svi psi idu u raj“.



Janko Janićijević LUD, rođen je 1982. godine. Svoju Hip Hop karijeru je startovao krajem devedesetih godina kao član grupe Madhouse, potom započinje solo karijeru. U daljem toku karijere osniva svoj studio "Bling Bling" u kome radi na pripremi svog solo albuma. Tokom godina prepoznaje u sebi i afinitet ka stvaranju beatova. Objavio je 3 studijska albuma, od toga jedan solo u izdanju Bassivity music-a pod nazivom "U Ime Igre" 2006. godine. "U ime igre" je jedan od najmodernijih albuma koji je postavio nove standarde kada je u pitanju srpska rep produkcija. Potom objavljuje kompilacijski album u izdanju Grupne Terapije "Ko Te Šalje?!" 2008. godine. Početkom 2010. godine u saradnji sa dugogdišnjim saradnikom Strukom, izdaje album "Monopol". Njegovu karijeru je obeležio veliki broj saradnji sa gotovo svim rep "glavama Srbije", kao i sa pojedinima iz regiona. Učestvovao je i u stvaranju muzike za film "Mi nismo anđeli 2", muzike za serijal na Rts-u "Dosije zatvor", B92... Doprineo je kao MC i beatmaker na prvom, drugom i trećem Strukinom solo albumu. Koncertne nastupe je imao širom Srbije: Beograd, Novi Sad-EXIT, Kikinda, Kragujevac, Kruševac, Podgorica, Pančevo, kao i u regionu - Banja Luka, Hip-Hop festival u Prijedoru, Rijeka, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana; Luzern (Switzerland), Beč (Austria). Nastupao i kao predgrupa na koncertu 50Cent-u u Beogradu 2006. godine. Za 2011. je zakazan njegov drugi solo album koji nosi radni naziv "Nepristojna ponuda".


No comments:

Post a Comment